23 Kasım 2008 Pazar

Paşabahçe'nin yeni koleksiyonu


Paşabahçe, Anadolu kültürünü geleceğe taşıma hedefi ile yarattığı Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları'nı aşure ile genişletti.

Sınırlı sayıda üretilen eserlerle oluşturulan Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları'nın 2009 teması olarak aşure seçildi. Anadolu kültürünün aşure ile simgelenen birlik ve beraberlik değerlerinin işlendiği yeni koleksiyon 24 eserden oluşuyor.

Paşabahçe'nin yeni koleksiyonu dün akşam Aya İrini Müzesi'nde tanıtıldı. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Genel Müdür Doğan Arıkan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede "Şükür-Kandil, Gül ve Diken, Pertevniyal, Erenler, Kemal-i Afiyet, Hoşgörsen" gibi isimlerle sergilenen her parçanın aşure kültürü açısından ne ifade ettiğiyle ilgili bilgiler verildi. Ahmet Kırman, Tarih-Kültür-Cam koleksiyonlarındaki toplam eser sayısının 24 parçalı aşure koleksiyonuyla 165'e çıktığını açıkladı.

Ocak ayında satışta
Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın sosyal sorumluluk anlayışının bir parçasını oluşturuyor. Kırman gecede yaptığı konuşmada, "Bu eserler, uluslararası ilişkilerde Türkiye'yi tanıtan kültür köprüleri kurarken, bir taraftan da geleceğin kültürel mirasını oluşturuyor" dedi.

Koleksiyonun 8'inci teması aşure koleksiyonundaki eserlerde, Anadolu kültürünün aşure ile simgelenen birlik ve beraberlik değerleri işlendi. Aşure koleksiyonu, ocak ayında Paşabahçe Mağazaları'nda satışa sunulacak.

Her biri büyük bir titizlik ve dünyaca ünlü ustaların el emeği ile üretilen 24 parçalık aşure serisi Erenler, Anaeli, Sevinçli, Şükür, Hoşgörsen, Ahtamara, Semah, Şükreden, Başaklı, Camkarakazan, Pertevniyal, Şükrün Gondolu, Affola, Teslim, Semavi, Tarifli, Parçabütün, Hoşgörü Kazanı, Uzlaşan, Parçabütün, Şükreden Vazo, Gül ve Diken, Ebruli, Kemal-i Afiyet, Nuh eserlerinden oluşuyor. Paşabahçe, Anadolu kültürünü geleceğe taşıma hedefi ile yarattığı Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları'nı aşure ile genişletti.

0 yorum: