27 Kasım 2008 Perşembe

İstikbal ilk kez Kuveyt'de...

Türkiye’nin öncü mobilya firması İstikbal yurt dışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İran, Irak, Suriye, Fas’tan sonra geçen hafta Dubai’de mağaza açılışı gerçekleştiren İstikbal, şimdi de Kuveyt’te ilk mağazasını açtı. Ortadoğu’nun en büyük İstikbal mağazası olma özelliğini taşıyan Kuveyt mağazası ile İstikbal, Ortadoğudaki mağaza sayısını 40’a, yurtdışındaki mağaza sayısını ise 214’e yüksellti.

Türkiye mobilya pazarında 50 yıllık tecrübesi ile sektörün lider markası olmayı başaran İstikbal yurt içinde olduğu gibi yurt dışı mağaza yatırımlarını hızla sürdürüyor ve yeni hedeflerini belirliyor. Türkiye’de olduğu gibi yurtdışı mobilya sektöründe de önemli bir yer edinen İstikbal, son olarak 21 Kasım 2008 tarihinde Kuveyt’te ilk mağazasını açtı.

3.500 metrekare büyüklüğü ile Ortadoğu’nun en büyük İstikbal mağazası olma özelliği taşayan mağazanın açılışına Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, İstikbal’in Ortadoğudaki yeni mağaza yüzü Bülent İnal, Kuveyt Büyükelçisi Şakir Fakıllı, birçok üst düzey yönetici ve Kuveyt halkı katıldı. Kuveyt mağazası ile Ortadoğuda 14 ülkede, mağaza sayısını 40’a, yurtdışında ise 214’e yükselten İstikbal, 2009 yılının başında bölgede 5 yeni mağaza daha açmayı planlıyor.

Açılışa katılan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak “Türkiye ve dünya çok önemli bir sınavdan geçiyor. Bu sınavdan başarıyla geçebilmek, krizleri fırsata çevirebilmek için moralleri bozmamak ve yatırımlara devam etmek gerekiyor.

Ortadoğu bizim için çok önemli bir pazar. Hız kesmeden açtığımız bu yeni mağazalar Ortadoğu’da büyüme sözünümüzün, istikrarlı girişimlerimizin en güzel kanıtıdır.” dedi. Açılışta konuşma yapan Boydak Holding Dış Ticaret Müdürü Murat Bozdağ ise “İstikbal bölge tüketicisinin perakende deneyimini iyileştirip beklentilerinde yeni bir seviye belirlemek istiyor. Yurt içinde edindiğimiz mağazacılık deneyimimizi Ortadoğu mağazalarında da uygulayacağız, mağazalarımız bölge halkının tercih ettiği cazibe merkezleri olacak.” dedi.

İstikbal, Kuveyt Shuwaikh bölgesinde açtığı iç mimarisi ile de dikkat çeken yeni mağazasında oturma gruplarından ev tekstiline, aksesuardan raylı dolaplara kadar ev dekorasyonu ile ilgili her tür ürünü tek çatı altında geniş mağaza alanlarında tüketici ile buluşturuyor.

web: www.istikbal.com

0 yorum: