17 Kasım 2008 Pazartesi

Linens yeni koleksiyonu ile evlerimizde

Linens'in Sonbahar - Kış sezonu ile evlere taşıdığı yeni ev tekstili koleksiyonu; The Art of The Twist, yani "üzerinde oynanmış sanat" temasını işliyor. Koleksiyonun Romantic Attic başlığı altında toplanan modellerinde, gotik romantizmin etkisinde kalınmış.

Linens'in yatak odalarını büyülü bir atmosferle buluşturan serilerinden biri olan Romantic Attic'de yer alan şık tasarımlar, günümüz insanının beğenilerini karşılıyor. Burcu adıyla modelleşen yatak örtüsü ve nevresim takımında, bu akımın tüm izlerine rastlamak mümkün. Son dönemlerde klasik, etnik ya da kentli kavramlarından uzaklaşan tasarımcılar, ev tekstilinde hibrit, melez ya da kolaj denebilecek arayışların tanımını yapıyor.

Tılsım modelinde de nevresim takımı ve bütünleyicisi yatak örtüsü çalışılmış. Koleksiyonun ana temasına uygun şekillenen modelde; aşırı klasik olmayan ancak aslından da fazla uzaklaşmayan, hafif oynanmış, rafine, şık ve modern bir uygulama göze çarpıyor.

Linens'in çarpıcı tasarımlarından biri de İnci Çiçeği... Modelde, ait olduğu serinin özünü yansıtan gotik, barok, teatral, feminen ve vintage esintilere rastlanıyor. İngiliz tarzının, duvar kağıdı desenlerinin etkisini hissetmenin mümkün olduğu tasarımda; eski değerlerin ve aksesuarların, hafif değişimlerle genç ve tazelenmiş uygulamalara dönüştüğü gözlemleniyor.

Markanın Berlina modelinde de romantizmin canlı, neşeli ve saf bir yorumu karşımıza çıkıyor. Serinin özünde yer alan pudura, pembe, somon, mercan, lavanta, gri, fume, bej ve bordo renklerinin de bir bölümünü desenlerine taşıyan Berlina; ışıltılı bir melankolinin, adeta suluboya ile yapılmış duyumsamasını uyandıran, psikoterapik yorumunu sergiliyor. Çiçek desenlerinde hissedilen patch-work uygulama etkisi, mizanseni tamamlayıcı bir unsure olarak belirginleşiyor.

0 yorum: