19 Şubat 2008 Salı

Bu Baharda Evler Renklenecek.

Bu bahara Evleriniz Parlak Olsun. Mekanın aksesuarlarla Renklendiğin Yaşam alanlarına Bu yıl geçerli cam, trend, ayna ve metaller 2008 in öne çıkan temaları..

2008′de parıltı modası ön çıkıyor
Artık moda konusunda çevreye duyarlı tasarımlar hepimizin aradığı en önemli kriterlerden biri haline dönüştü. Roche Bobois’nın çevreye duyarlı koleksiyonlarından Legend serisi kimyasal hiçbir elementin kullanılmadığı ve el işçiliği ile üretilen yapısının yanı sıra klasik anlamda hakimiyetini sürdüren Neo-klasikler de 2008′in çok arananlardan arasında dikkat çekiyor.

Sezonun gözdesi: Rattan
2008 yaz sezonunda daha katılımcı ve kendisini evinin bahçesinde de ifade etmek isteyen geniş bir kitle ile karşı karşıyayız. Son senelerde denenen sentetik rattan ve paslanmaz çelik hayatımıza daha çok girerek seçeneklerimizi arttıracak.


Aydınlatmada yeni soluk
Değişen aydınlatma konsepti ve bu alana yönelen ünlü tasarımcılar sayesinde klasik avizeler renk ve form değiştirip modern ve minimalist mekanlarda kullanılmaya, yalın beyaz cam sarkıtlar ise klasik mekanları biraz daha yumuşatmaya ve hafifletmeye başlıyor.

Şeffaf cam girdiği değişik formlarla özellik kazanacak ve 2008 hayalleri zorlayan tasarımların senesi olacak diyebiliriz.



Doğaya saygılı tasarımlar
Yakın bir geçmişte ürün tasarımı için pek dikkate alınmayan plastik türevleri, hak ettiği değeri kazandı. 2008 çevreci malzemelerin ve üretim yöntemlerinin öne çıkacağı bir yıl. Tüketicilerin mobilya seçimlerinde çevre dostu ürünler aranaya başlaması ve bu isteğe üreticilerin de ayak uydurması ile sektör daha yeşil bir yön çizmeye başlıyor.

Yeni eğilimler
2007′de en belirgin özellik maksimalizmden minimalizme yeni bir eğilimin ortaya çıkması oldu. Biz neominimalizm oalrak niteledğimiz bu eğilimin ağırlığını arttırmasını bekliyoruz.

Aydınlatmalarda swarovski kristal ve amber taşı gibi materyallerin kullanımı da göze çarpan önemli unsurlar arasında yer alıyor.


Doku ve renk yeniliği
2008 yılında Molteni&C’nin çokça kullandığı moda renklerden siyah, beyaz ve kahverenginin yanı sıra tropikal yeşil gibi canlı renkler de ön sıralarda yer alıyor. Parlak lake ise senenin gözde malzemesi. Kapaklar, komidin ve büfe yüzeylerinde bu malzemeye sıkça rastlayacağız. Ahşapta ise gri meşe, doğal meşe, venge ve egzotik bir ağaç cinsi olan Mutenye gibi dokularla karşılaşıyoruz.

2008 yılında koltuk gruplarında dokusuz kumaşlar ile desenli ve parlak teksil türleri öne çıkıyor. Renklerde ise kahve, gri ve siyah gibi tonların hakimiyeti mevcut. Keten her zamanki gibi yine revançta fakat bunun yanında kadife alkantara, şönli ve düz dokuma kumaşlar ile ipek ve keten perdelikler dikkat çekiyor.

Mekana yeni bakış
2008′de ofiste metal kulanımı artacak. Yongına dayanıklılığı, hafifliği, sağlamlığı ve kolay montj kabiliyetleri metal mobilyayı bu sezon ön çıkaracak.

Nurus’un bu amaçla geliştirdiği yeni dolap ve komodin serileri tüm çalışma gruplarıyla uyulu bir şekilde kullanılabilecek. Beyazın hakimiyeti devam ediyor ve beyazların ahşap desenli kaplama seçenekleriyle kombine edildiği kompozisyonlar öne çıkıyor.



Kontrastlar ve çağrışımlar

Sizi desene forma ve renge farklı bir gözle bakmaya davet ediyoruz. Bembeyaz, çapraşık yüzeyli tasarımlardan, bir ormanın koyu derinliklerine götürecek etnik çağrışımlara yine bol kontrastlı bir koleksiyonlarla 2008′i geçireceğiz..

0 yorum: