5 Aralık 2007 Çarşamba

Kendinizi Kral Gibi Hissetmek istermisiniz ??


18. yüzyıldan , Fransız saraylarından günümüze kadar çıkıp gelen berjer tipi koltuklar, modernize edilmiş pek çok farklı formda çıkıyor karşımıza….

Eviniz nasıl döşenmiş olursa olsun son yıllarda ev dekorasyonunda öne çıkan ürünlerin başında berjer tipi koltuklar geliyor. Arkalığı doldurulmuş, yanları kapalı, koltuklu ve oturulacak yerinde bir yastığı bulunan geniş koltuk olarak tanımlanabilen bu model, ilk olarak 1720′li yıllarda yapılmış. Derin, alçak ve sarıcı olması en önemli özellikleri olan ve Louis XV. döneminde şişkin olan bu koltuklar, Louis XVI. zamanında düz biçimini almış ve küçülmüş. Arkalığın üstü, gondol biçiminde yuvarlatılmış ve kimi zaman da, her iki yana konan başlıklarla daha rahat bir oturuş yakalanmış. Berjer koltuklar günümüze gelene kadar pek çok değişikliğe uğradı. Birine siz diğerine de eşiniz kurulup keyifli vakit geçirebilir ya da soğuk kış günlerinde hem çayınızı yudumlayıp hem de sohbet edebilirsiniz.

Tarihte soyluların evlerini süsleyen berjer koltuklar, günümüzde de salonlarda ve oturma odalarında baş köşeyi kapmış durumda.

0 yorum: