7 Aralık 2007 Cuma

Ahsap Mobilya Bakimi Nasil Yapilmali ??

Mobilyalarınızın kalitesini korumak için dikkat etmeniz gereken hususlar ve püf noktaları...


Mobilya’nın Tozunu almanın ipuçları

Toz alırken devamlı yumuşak bez kullanın. Toz, doğru alınmadığı zaman mobilyanın yüzeyinde çizgiler oluşur. Hiçbir zaman kuru bezle toz almayı denemeyin, yoksa toz mobilyanın yüzeyinde mikroskobik çizikler bırakacaktır.

Mobilyanın yüzeyine eşit bir biçimde sprey sıkınız, ama çok fazla sprey sıkmamaya çalışınız. Mobilyanın yüzeyini dairesel hareketlerle yumuşak ve temiz bir bez ile siliniz.

Sonra mobilyanızın parlaması için kuru bir bezle silin. Ağaç vitrinler için önce bezin üstüne spray sıkın, sonra toz alın.

Hiçbir zaman, mobilya bakımı için su ve ya sabun kullanmayın. Su, mobilya cilasını bozar, ahşabın içine girer yapısnı bozar, mobilyanın hasarlanmasına yol açar.


Ahşap mobilyanın düşmanları

Güneş ışığındaki ultraviole ışınlar ağaç cilasını bozabilir. Mobilyalarınızı, direk güneş ışığından görmeyecegi şekilde dizayn yapın.

Sıvı döküntüler, hemen temizlenmedikleri takdirde mobilyaları bozabilir. Sıvı döküntüleri engellemek için bardakların altına altlık , vazoların altınada tabak koyun..

Sıcaklık, cilanın üstünde beyaz leke bırakacak şekilde kimyasal değişikliklere yol açabilir. Sıcak tabak ve kapların altına koruyucu pedler koyun.

Yüksek nem seviyesi ağacın şişmesine yol açar. Alçak nem seviyesi de ağacın nem kaybetmesine ve küçülmesine yol açar. Olağanüstü değişiklikler yamulmalara, çatlamalara ve kırılmalara neden olabilir.

Nem seviyesini olabildiğince sabit tutmaya özen gösterin ..

0 yorum: