10 Aralık 2007 Pazartesi

En Geniş Mutfak Sizin Olsun istemezmisiniz ??

Mutfağınız size yetmiyorsa ve genişletmek istiyorsanız bu yazı dizisi tam size göre
Geniş bir mutfağa sahip olmak için ille de birkaç duvar yıkmazına gerek yok. Aşağıda yazan püf noktalarını okuduktan sonra, siz de neler yapabileceğinizi biliyor olacaksınız. Özellikle bir kış bahçeniz varsa, oldukça şanslı sayılırsınız. Çünkü mutfağınızı taşırmak için bundan daha güzel bir yer olamaz. Yoksa hiç üzülmeyin, siz de evinizde bir tane yaratabilirsiniz.

1. İdeal yeri belirleyin
Evinizin düzeni ve alanı kış bahçenizi nereye yerleştirmeniz gerektiğini belirler. Genellikle; müstakil evlerde zemin katta, evin yan ya da arka tarafında, apartman katlarında ise balkon tarafında kurulur. Kış bahçesi olarak kullanmak istediğiniz alan yeteri kadar geniş değilse, seçeneklerinizi azaltmanız gerekebilir. Bu durumda kış bahçenizin alanınızın üçte birlik bölümünden fazlasını kaplamamasına özen gösterin.

2. Planlamanızı doğru yapın
İdeal olan mutfağınızın olabildiğine büyük olmasıdır. Yemek alanı yaratmak için sadece ek bir bölüm mü, yoksa var olan mutfağınızı genişleterek bir bölüm mü oluşturmak istiyorsunuz. Her iki halükarda da yeni ünitelerin maliyetini de göz önünde bulundurmalısınız. Kış bahçenizin konumu, bahçenizin ne kadar güneş alacağını belirler. Bu yüzden konuma dikkat etmelisiniz.

3. Tarzınızı seçin
Kış bahçenizin evinizin görünümüne uyup uymayacağına karar verin. Aşağıdaki stillerden biri size uyabilir.

• Binaya yaslanan tipte, eğimli çatı ve dikdörtgen alan.
• Altı ya da sekiz taraflı Victorian tarzı. Dekoratif dalga oymalı yüksek eğimli çatı.
• P – şeklinde Victorian, iç mekana ek olarak bir dikdörtgen alan dahil edilebilir.
• Yüksek eğimli çatı, dikdörtgen veya kare alanla Georgian tarzı olabilir.
• Kalkan ön cephe, Georgian stiline benzer, yüksek eğimli kalkan çatılı bir alan.


4. İzin almayı unutmayınİzin almaya gerek olamadan yapılsa da, yerel bölgenizin yapı planlamasını öğrenin. Binanız koruma altına alınan bir yapı ya da koruma bölgesindeyse, ısıtma ve su tesisatı için yapı düzenlemesi gerekebilir.

5. İyi malzemeler kullanın
Kış bahçesi çerçevesi, pencerelerinizle uyumlu olmalı. Genellikle kereste, U-PVC, alüminyum, briket veya sertleştirilmiş ya da lamine cam kullanılıyor.

6. Neyi nereden alacağınızı öğrenin
Kış bahçesinin kurulması uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu nedenle kendiniz yapmak yerine uzmanlardan yardım almalısınız. Mutfak üniteleri ve su tesisatlarını uzman firmalardan alın. Kendinize iyi bir usta ve uzman bir firma bulun.

7. Gerekli sistemleri kurun
Özellikle nemli ve soğuk ilimlerde çift kat perdahlama ve ısıtma hayati önem taşır. Evinizin merkezi ısıtmasını uzatabilirsiniz ama kazanın ekstra bir yüklemeyi kaldırıp kaldıramayacağını ısıtma mühendislerine sormanız gerekir. İyi bir havalandırma da çok önemlidir. Sıcak günlerde mekanın havalandırılması için tavana monte edilen ya da taşınabilir bir vantilatör yetecektir.

8. Güvenliği sağlayın
Üretici firmaların iyi kilit takmaları, U-PVC ve alüminyum yapıların yüksek güvenlikli kilit sistemleri ile birlikte gelmeleri gerekir. Güvenli camlar kullanın. Ancak yangın durumunda da acil bir çıkış yolunuzun olmasına dikkat edin.

9. Hoş detaylar ekleyin
Yer döşemesi: Yazın soğuk tutan taş ya da seramik fayansları ya da desen ve renk konusunda birçok seçeneğe sahip olan pratik kullanımlı vinil döşemeleri tercih edin. Ahşap ve lamine parkeler de mutfağınıza sıcak ve hoş bir görüntü katar.

Stor perdeler: Parlak ışığı kesmenin yanı sıra odanın serin kalmasını ve kumaşların solmamasını sağlar. Arka taraflarında yansıtıcı bulunan pilili dikey ya da rulo stor perdeler de aşırı ısınmayı önler

0 yorum: