27 Şubat 2008 Çarşamba

Evinizi Örgü Aksesuarlarla Güzellleştirin

Evinizin Daha Güzel Ve daha Huzurlu Görünmesine Yardımcı Olun. Örgü aksesuarları , perdelerde , masa üzerinde , lavobo , duvar , kapı ve aklınıza gelecek heryerde Kullanabilirsiniz.

Aksesuarsız Dekorasyon olmaz , hangi aksesuarın nerede kullanılacağına dikkat etmek çok önemlidir, perde üzerinde cam aksesuarlar bulunduramassınız ama örgü kelebek ve ya daha değişik şekillerle yapılmış bir aksesuar perdeye iç açıcı bir güzellik verecektir.





25 Şubat 2008 Pazartesi

Dekorasyon modasında farklı akımlar



Evinize ufak değişikliklerle farklı bir hava vermek, farklı bir akım yakalamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Modadaki yükselişini yaşama mekanlarına da büyük harflerle yazdıran altın efekti, hem mobilyalarda, hem aksesuvarlarda, hem de ev tekstillerinde gösteriyor gücünü.

Klasik ya da fazla ağır bir görüntüyü önlemek için siyah, beyaz ve kahverengi gibi natürel renklerle düet yapan altın, büyük hacimli parçalarda kullanıldığında mekanlarda gerçek bir odak noktası yaratıyor.

Varaklı şamdanlar, yaldızı kısmen dökülmüş çerçeveli aynalar, altın yaldız dekorlu porselenler ya da antik cilalı mobilyalar… Biz fark etmeden evlerimizin içine iyice yerleşen altın renginin seçiminde ve kullanımında tek önemli kural, kıvamını aşmamak.

Porselen ve seramik
Sokakta kendisinin benzerini, başkasının evinde kendi mobilyalarının aynısını görmekten bıkan insanlar, farklılaşmak için köklerine dönmeye başladı. Kişiselleşme hareketinin sonucunda değeri artan etnik el sanatları ve el yapımı tasarımlar, tığ işi, dantel, keçe, çini gibi kelimeleri yeniden hayatlarımıza soktu.

Bu eğilimle yükselen malzemelerden diğer ikisi de porselen ve seramik. Aklınıza sadece sofra takımları geliyorsa geride kalmışsınız demektir, çünkü bu ikilinin özellikle aydınlatma alanında kullanımı şimdilerde çok yaygın. Kırılgan porselenin heykel benzeri güçlü karakterli tasarımlarda kullanılarak tezat yaratıldığı ürün örneklerine dikkat çekiyor tüm trend avcıları.

Floral güç
Sadece kumaşlarda değil, duvar kaplamalarında, seramik karolarda, halılarda, aksesuvarlarda ve sofra takımlarında tüm tasarımcıların sevgilisi olan çiçek desenleri, form, renk ve grafik olarak farklılaşarak değişik tarzlarda dekorasyon stilleri yaratıyorlar.

1950 ve 60’lardan ilham alan retro görünümlerde, neon renklere sahip büyük ve cesur çiçekler tercih ediliyor. Eklektik ve etnik tarzların çiçekleri ise, yan yana ve her boyutta kullanılarak tıpkı doğadaki gibi karmaşık bir görüntü yaratıyor. Bir ipucu daha: Çiçeklerin arasına yerleştirilen kuş figürleri azımsanmayacak sıklıkta karşımıza çıkıyor.

Stilize edilmiş etnik desenler
Döşemelik ve perdelik kumaşlarda, duvar kağıtlarında ve ev tekstili ürünlerinde kullanılan desenlerin esin kaynakları ve kökenleri çok çeşitli kültürlere ve zamanlara inebiliyor.

Ortaçağ mozaiklerinden art deco formlara, Hint ipeklerinden geleneksel Afrika çizgilerine, Çin minyatürlerinden klasik İngiliz çiçeklerine kadar pek çok kaynak, bu desen definesine katkıda bulunuyor. Bu sezonun tercihlerinde liste başı etnik temalı desenler.

Yeni bir tanım: Junk stili
Bir önceki neslin kullanıp kaldırdığı eşyaları kullanarak evinizde tamamen kişisel bir stil yaratmanız mümkün. Pek çok farklı şekilde uygulanabilen bir stil olan ‘junk’, eski cami kapılarından büyük chesterfield kanepelere, güneşte solmuş antika perdelerden eski mutfak araç ve gereçlerine kadar uzanan geniş bir seçenekler dünyası içinde serbestçe dolaşım hakkı veriyor.

Yapmanız gereken tek şey, hayalgücünüzü biraz daha özgür bırakarak bütün bu ‘eski’leri ‘yeni’ye dönüştürecek ya da ‘yeni’lerle birleştirecek yollar bulmak. Defolar bile bazen çok etkili olabiliyor.

Kaynak: e-kolay
21 Şubat 2008 Perşembe

Sandıklı Bazalar


Çok Kullanışlı bazaları hem kasa hemde dolap olarak kullanabilirsiniz. Sunta Bölümü Kolayca acılıp kapandığı için bütün eşyanızı ortadan kaldırır.
Düz Zemine sahip Olduğu için yatağınızın ömrü daha uzun olacak.
sandık bölümünün kolayca açılması için amatisörlere sahiptir.mekanizma ve kapanmasına izin vermeyen aparatları ile Çok Kullanışlıdır.





19 Şubat 2008 Salı

Bu Baharda Evler Renklenecek.

Bu bahara Evleriniz Parlak Olsun. Mekanın aksesuarlarla Renklendiğin Yaşam alanlarına Bu yıl geçerli cam, trend, ayna ve metaller 2008 in öne çıkan temaları..

2008′de parıltı modası ön çıkıyor
Artık moda konusunda çevreye duyarlı tasarımlar hepimizin aradığı en önemli kriterlerden biri haline dönüştü. Roche Bobois’nın çevreye duyarlı koleksiyonlarından Legend serisi kimyasal hiçbir elementin kullanılmadığı ve el işçiliği ile üretilen yapısının yanı sıra klasik anlamda hakimiyetini sürdüren Neo-klasikler de 2008′in çok arananlardan arasında dikkat çekiyor.

Sezonun gözdesi: Rattan
2008 yaz sezonunda daha katılımcı ve kendisini evinin bahçesinde de ifade etmek isteyen geniş bir kitle ile karşı karşıyayız. Son senelerde denenen sentetik rattan ve paslanmaz çelik hayatımıza daha çok girerek seçeneklerimizi arttıracak.


Aydınlatmada yeni soluk
Değişen aydınlatma konsepti ve bu alana yönelen ünlü tasarımcılar sayesinde klasik avizeler renk ve form değiştirip modern ve minimalist mekanlarda kullanılmaya, yalın beyaz cam sarkıtlar ise klasik mekanları biraz daha yumuşatmaya ve hafifletmeye başlıyor.

Şeffaf cam girdiği değişik formlarla özellik kazanacak ve 2008 hayalleri zorlayan tasarımların senesi olacak diyebiliriz.



Doğaya saygılı tasarımlar
Yakın bir geçmişte ürün tasarımı için pek dikkate alınmayan plastik türevleri, hak ettiği değeri kazandı. 2008 çevreci malzemelerin ve üretim yöntemlerinin öne çıkacağı bir yıl. Tüketicilerin mobilya seçimlerinde çevre dostu ürünler aranaya başlaması ve bu isteğe üreticilerin de ayak uydurması ile sektör daha yeşil bir yön çizmeye başlıyor.

Yeni eğilimler
2007′de en belirgin özellik maksimalizmden minimalizme yeni bir eğilimin ortaya çıkması oldu. Biz neominimalizm oalrak niteledğimiz bu eğilimin ağırlığını arttırmasını bekliyoruz.

Aydınlatmalarda swarovski kristal ve amber taşı gibi materyallerin kullanımı da göze çarpan önemli unsurlar arasında yer alıyor.


Doku ve renk yeniliği
2008 yılında Molteni&C’nin çokça kullandığı moda renklerden siyah, beyaz ve kahverenginin yanı sıra tropikal yeşil gibi canlı renkler de ön sıralarda yer alıyor. Parlak lake ise senenin gözde malzemesi. Kapaklar, komidin ve büfe yüzeylerinde bu malzemeye sıkça rastlayacağız. Ahşapta ise gri meşe, doğal meşe, venge ve egzotik bir ağaç cinsi olan Mutenye gibi dokularla karşılaşıyoruz.

2008 yılında koltuk gruplarında dokusuz kumaşlar ile desenli ve parlak teksil türleri öne çıkıyor. Renklerde ise kahve, gri ve siyah gibi tonların hakimiyeti mevcut. Keten her zamanki gibi yine revançta fakat bunun yanında kadife alkantara, şönli ve düz dokuma kumaşlar ile ipek ve keten perdelikler dikkat çekiyor.

Mekana yeni bakış
2008′de ofiste metal kulanımı artacak. Yongına dayanıklılığı, hafifliği, sağlamlığı ve kolay montj kabiliyetleri metal mobilyayı bu sezon ön çıkaracak.

Nurus’un bu amaçla geliştirdiği yeni dolap ve komodin serileri tüm çalışma gruplarıyla uyulu bir şekilde kullanılabilecek. Beyazın hakimiyeti devam ediyor ve beyazların ahşap desenli kaplama seçenekleriyle kombine edildiği kompozisyonlar öne çıkıyor.



Kontrastlar ve çağrışımlar

Sizi desene forma ve renge farklı bir gözle bakmaya davet ediyoruz. Bembeyaz, çapraşık yüzeyli tasarımlardan, bir ormanın koyu derinliklerine götürecek etnik çağrışımlara yine bol kontrastlı bir koleksiyonlarla 2008′i geçireceğiz..
18 Şubat 2008 Pazartesi

Dekorasyonda Buzlu Cam

Buzlu Cam


Ev odaları, otel salonları, lokanta, bar, iç ve dış mekanlarda Aksesuardan süslemeden Dekorasyona, Hayalini Kurduğunuz Her noktaya Estetik Zenginlik Kazandırır.

Evin oturma odası yatak odası ve salon kapılarında koridor gibi loş bölümlerde Kullanarak aydınlığı yok etmeden gözlerden uzak çekici bir ortam yaratır. Özel işlemle ısı ve darbelere karşı sertleştirilerek direnci arttırılmış buzlu camlar, Sadece ev odalarında değil kapılarda, merdiven ve balkon korkuluklarında, banyo ve duş paravanlarında da kullanılabilir. Buzlu cam beyaz, bronz ve füme renkleri mevcuttur. Ağırlıklı olarak bronz ve beyaz kullanılır.

Buzlu telli cam
Buzlu telli cam, güvenlik faktörünün önem kazandığı ve ışık geçirgenliğine gerek duyulan yüzeylerde uygulanır. Üretim sırasında buzlu camların içine tel konularak elde edilir. Darbeyle veya sıcak etkisiyle çatladığında parçalar halinde dağılmadığından yaralanmaların önlenmesi ve yangın alev ve dumanın başka bölgelere yayılmasını geciktirmesi açısından yararlı ve güvenli bir üründür.
12 Şubat 2008 Salı

Halı Lekelerini Kolayca Temizleyin.

Her Lekeyi Temizlemek için Uygun Çözümler Vardır.
Halılarınız Her zaman Lekesiz Kalsın.

Şarap lekesi : Yarı yarıya su-sirke karışımıyla silin.



Mürekkep lekesi : Lekeyi kurutmadan basınç yaparak silin. Saf limon suyuyla silin



Çiklet lekesi : Leke kazıdıktan sonra perkloretilen veya tinerle basınç uygulayarak silin



Alkollü içki : Şampuanlayıp durulanır ,çıkmazsa beyaz ispirtoyla tekrar silin



Yumurta lekesi : Amonyaklı su ile silip durulayın

Süt, yoğurt : Şampuanla siliniz.Çıkmazsa beyaz ispirtoyla silin



Tükenmez kalem lekesi : Perkloetilenle silinmeli



Çiklet lekesi : Çimen lekesi kazıdıktan sonra “perkloretilen veya tinerle” silin



Meyve lekesi : Ilık su ile silin



Tırnak cilası (oje) : Asetonla silin
10 Şubat 2008 Pazar

Oturma Odası için En Güzel Perdeler..

Oturma Odası Dekorasyonu için En güzel Perde Modelleri




8 Şubat 2008 Cuma

Roto Çatı Pencereleri


ROTO Çatı Pencereleri

Çatı katlarını keyifli ve kullanışlı yaşam alanları haline getiren, hem şık hem de fonksiyonel çözümler sunan ROTO çatı pencereleri açılım (pivot, üstten pivot ve çift açılım), cam özellikleri, kol ve conta sayılarında farklılıklar gösteren üç farklı seriyle pazarında yer alıyor. Her serinin ahşap ve Türkiye’de ilk ve tek olan PVC modeli bulunuyor.

ROTO Çatı Pencereleri

- 3 conta ve özel damlalık sistemleri ile yalıtımı,
- 24 mm kalınlığında içten ve dıştan temperli camları ile her tür hava koşuluna karşı dayanıklılığı, ısı ve ses yalıtımını,
- 4 yerden kilitlemeli sistemleri ile güvenliği, - 15-90o arası her çatı eğimine uygunluğu ile montaj kolaylığını,
- Toplam 25 farklı ebat ile bol ölçü seçeneğini,
- Emprenyeli çam ağacından üzeri çift vernikli ahşap ve PVC seçenekleri ve zarif kollarıyla mevcut dikey pencerelere uyumu,
- Alüminyumdan, bakıra ve RAL renklerinde özel üretimlere kadar geniş bir yelpazede sunduğu damlalık sistemleriyle çatı kaplama malzemesine en uygun çözümü getirerek çatı estetiğine uyumu,
- Standart stor perde, katlamalı stor, güneşlik stor, jaluzi, panjur gibi farklı perde çeşitlerini zengin kumaş ve renk alternatifiyle sunarak dekorasyona uyumu, en üst düzeyde birarada sunuyor.

ROTO Çatı Pencereleri motor sistemleriyle de farklılık yaratıyor. Her modelde pencereye sonradan motor monte edilebileceği gibi, üretimden motorlu pencereler de bir alternatif olarak bulunuyor. Motor takılmış pencereye yağmur sensörü, zaman ayarlı şalter, termostatlı şalter takılabiliyor ve pencere normal ya da kızılötesi kumanda ile kontrol edilebiliyor.
ROTO Çatı Pencereleri en küçük 540x780 mm’den, en büyük 1140x1600 mm ve 1340x1400 mm'ye kadar geniş bir yelpazedeki ölçüleriyle tek tek kullanılabildiği gibi, istenen ışığa ve odanın metrajına gore yanyana, altalta değişik kombinasyonlar yapılabiliyor.
5 yıl ürün garantisiyle ve SKM’nin profesyonel satış ve satış sonrası hizmet anlayışıyla ROTO Çatı Pencereleri, Türkiye’de, çatılarda şık bir estetik ve kalıcı, sorunsuz çözüm arayanlara cevap veriyor.
7 Şubat 2008 Perşembe

Yataş Corners Köşe Takımları


Yataş’ın yeni markası Corners, salonunuzun en güzel köşesini kimseye kaptırmayacak…
Çarpıcı renkleri, modern ve şık tasarımlarıyla Corners Köşe Takımları evlerinizdeki yerini almaya hazırlanıyor. Birbirinden farklı model ve renklerde tasarlanan Yataş Corners Köşe Takımları, rahatlığı salonunuzun köşesine taşıyor, size keyifli vakitler vaat ediyor. Çarpıcı Köşe Takımlarından dilediğinizi seçiyor ve keyfinize bakabiliyorsunuz. Yataş Corners Köşe Takımları hem az yer kaplıyor hem de birçok kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor.

Evinize Corners’ın Çarpıcı Şıklığı Yakışır...
Eviniz için yıllardır her ayrıntıyı düşünen Yataş, çarpıcı tasarımları ve fonksiyonelliğiyle dikkat çeken Corners Köşe Takımları sayesinde evinize yeni bir görünüm kazandırıyor. Corners Köşe Takımları; yüksek ergonomi, kalite, estetik ve yalınlığı bir arada sunan modelleri ile evinize rahat edeceğiniz, keyifle dinleneceğiniz ve sohbet edebileceğiniz zamanlar sunuyor.

Evinizin her köşesine uyum sağlayan Yataş Corners Köşe Takımları, renk uyumları, çağdaş ve rahatlık vaat eden tasarımları ve sizi dinlenmeye davet eden yönüyle hemen kalbinizi çalacak. Astoria, Boogie, Loft, Tommy, Tina, Weston, Monroe ve Hera L köşe kanepelerinin her biri farklı çizgilerde tasarlanan, modern ve farklı şıklığıyla sizi alıp götürüyor ve bambaşka dünyaların kapılarını açıyor.

Türkiye’nin en çarpıcı köşe takımları sadece Yataş mağazalarında ve çok uygun fiyatlarla sizi bekliyor. Farklı renk ve modellerde tasarlanan ve özgün bir şıklığa sahip olan Corners Köşe Takımlarına çarpılacaksınız.

Evinizin en sevdiğiniz köşesi Corners köşesi olacak. Yataş'a gelin, evinize Corners alın, kendi köşenizde rahatınıza bakın.
4 Şubat 2008 Pazartesi

istikbal Rainbow Genç Odası

istikbal Rainbow genç odası takımı



istikbal yine Büyüklüğünü koruyor genç odasına yeni ürünleri ile renk katıyor.
Modern tasarımı ve canlı renkleriyle İstikbal, gençlerin enerjilerini odalarına da taşıyor. Konfor ve fonksiyonuile gençlerin bakış açısını değiştiren istikbal 1ocak-29şubat 2008 tarihleri arasında kaçırılmayacak kampanyalar sunuyor..
2 Şubat 2008 Cumartesi

Dekorasyonda Mutlaka Cesur Olun..

Kanepenizin üzerine atacağınız yastıklar, çevreyi renklendirecek cam aksesuarlar salonunuzun sıcak bir atmosfere bürünmesini sağlar. Her bir duvara tek bir tablo asmaktan kaçının.

Asacağınız tek bir resim ya da tablo yeterince büyükse mekanda etki yaratabilir ama aksi halde onları ikişerli ya da üçerli gruplar halinde bir araya getirmeye çalışın. Böylesi çok daha dramatik bir görünüm yaratır.

Fotoğraflarınızı ya da tablolarınızı temalara göre bir araya getirin. Örneğin, siyah beyazlar bir duvarda, renkliler başka bir duvarda yer alsın. Eğer salonunuz güzel bir manzaraya açılıyorsa mutlaka mekanın her köşesinin bu estetik görünümden nasibini almasına özen gösterin. Güzel bir deniz manzarası ya da yemyeşil bir bahçe görünümü mutlaka salonunuza dahil edilmeli.

Duvara yaslanmış bir büfe, mekanda son derece etkili bir görünüm yaratır. Üzerine bir ayna asarak ya da vazolar yerleştirerek şık bir görsellik yakalamak mümkün.

Desenlerin uyumuna dikkat
Cesur desenler düz renklerden oluşan monoton bir odanın havasını anında değiştirebilir. Onları kullanmaya ilk olarak yastıklarla başlayabiliriz. Eğer düz renklerde bir kanepeniz varsa karışık desenli yastıklar ya da kırlentlerle işe başlayın.

Daha cesur davranabileceğinizden eminseniz bir duvarı desenli bir duvar kağıdıyla kaplamayı deneyin. Bunun için şömine duvarını veya girintili bir köşeyi de kullanabilirsiniz.

Seçtiğiniz desenin odanın genel tarzıyla uyum göstermesine dikkat edin. Çiçek ya da dal gibi ince hatlı desenler daha elegan bir etki yaratacaklardır. Geometrik desenler ise modern mekanlar için daha uygun olur.

Geometrik desenler kullanırken dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Örneğin, dikey çizgili bir desen alçak tavanı daha yüksek gösterir. Ayrıca büyük motifler güçlü bir vurguya sahip olduğundan geniş mekanlar için daha uygundur. Büyük bir mekanda çok küçük motifli bir desen kullanmak da desenin etkisini öldürür. Mekanın genişliğiyle desen boyutu arasındaki ölçüye dikkat.